KARRIVORSTID
Võib täitsa ausalt väita, et olen Aasia maitsetest lausa vaimustuses. Seega tekib mul kokates ikka ja alati väikene kimbatus meie jahedasse kliimasse vähekenegi särtsu tuua.
Oma viimasel reisil Bangkokki sain maitsta uskumatult maitseküllaseid karrivorste - küll olid ikka head. Koju jõudes polnud vaja kaua oodata, kui plaan endast juba märku andis.
Mõeldud!
Tehtud!
Seadsin sammud turule, kust sai soetatud vorstisoolikaid, sealiha ja seapekki. Muu vajamineva toidukraami sain kohalikust supermarketist. Nüüd siis ainult soolikad likku ning ettevalmistusi tegema.
Oma viimasel reisil Bangkokki sain maitsta uskumatult maitseküllaseid karrivorste - küll olid ikka head. Koju jõudes polnud vaja kaua oodata, kui plaan endast juba märku andis.
Mõeldud!
Tehtud!
Seadsin sammud turule, kust sai soetatud vorstisoolikaid, sealiha ja seapekki. Muu vajamineva toidukraami sain kohalikust supermarketist. Nüüd siis ainult soolikad likku ning ettevalmistusi tegema.
Vaja läheb:
Vostisoolikaid (sellest pakist, mis turul müüdi jääb palju veel üle)
1,5 kg sealiha (seapraadi ostsin mina)
300 gr seapekki
1 suur sibul
1 vars sidrunheina
3 punast chillikauna
3 cm jupp ingverit
1 porgand
4 küüslauguküünt
5 kaffirlaimi lehte (kuivatatud lehti leota vees)
1 sellerivars
5 spl sojakastet
3 spl karrit
1 spl suhkrut
1 tl vürtsköömneid
paras punt värsket koriandrit
maitse järgi soola
Lase sealiha koos pekiga läbi hakklihamasina (mina tegin seda köögikombainis). Purusta ülejäänud koostisosad köögikombainis (või haki noaga) peeneks ning sega hakkmassi hulka, maitse ja maitsesta vajadusel. Lase maitsetel mõni tund seguneda ning seejärel maitse uuesti - prae endale väikene kotlet!
Vorstipritsi puudumisel pane segu ümara otsaga tordipritsi kotti, sellega on väga hea vorste täita. Soovitavalt võta see töö ette koos abilisega, nii saab hakkama palju kergema vaevaga- üks annab vorstisoolt järele ning teine pigistab samaaegselt massi vorstisoolde.
Proovi liigne õhk vorstist välja pigistada ning keera endale sobiva suurusega vorstideks.
NB! Keera vorti alati ühele poole, muidu keerad teised keerud välja.
Kui keerates sul midagi välja ei tule, siis kinnita vorstid paksu niidiga, mille saad hiljem eemaldada.
Keeda vorste 80 kraadises vees 20 minutit, seejärel aseta ahjuplaadile ning küpseta. Keedetult säilivad nad külmikus umbes nädala.
Keeda vorste 80 kraadises vees 20 minutit, seejärel aseta ahjuplaadile ning küpseta. Keedetult säilivad nad külmikus umbes nädala.
Kui teed korraga suure koguse, siis saad osa vorste sügavkülmas säilitada.
Nüüd jääb üle veel tunnistada, et tegu on minu karrivortidega, mitte audentsete Aasia omadega, kuid maitsevad need samuti oivaliselt, seda pole vaja karta :)


Kommentaarid
Postita kommentaar