MANHATTANI TOORJUUSTUKOOK

   Seda suurepärast toorjuustukooki on tõeliselt lihtne valmistada ning maitsenauding viib Sind otse Manhattanile :)
   Nii nagu suurlinn ikka - kirev, külluslik ja meeliergutav, nii on ka see kook igati suurlinna nime vääriline. Suvel kasuta kaunistuseks aias kasvavaid päikselisi marju ning talvisel ajal võid jätta koogi ka täesti kaunistamata, sillerdav peegelpind on ainuüksi ise juba suurepärane kaunistus.   
   Luksuslikuma koogi saad lisades topeltkoguse toorjuustu, põhja ja katte kogus jäta samaks.  
   



Põhi:
100gr Digestive küpsiseid
50gr sulatatud võid

Täidis:
75gr suhkrut
2 muna
400gr toorjuustu
0,5tl vanillisuhkrut

Kate:
250gr hapukoort
2spl suhkrut
0,5tl vanillisuhkrut 

  Purusta küpsised ning sega sulatatud võiga. Suru küpsisepuru 24cm läbimõõduga lahtikäiva kõõgivormi põhja ning aseta vorm külmikusse.
  Täidise valmistamiseks mikserda kõik ained omavahel (parima tulemuse saad, kui kasutad toasooja toorjuustu). Vala täidis küpsisepõhjale ning küpseta vesivannil 180 kraadi juures 25-30 minutit, kuni mass on peaaegu hüübinud. Võta kook ahjust ning jahuta u 20 minutit.
  Katte jaoks sega hapukoor suhkru ja vanilliga. Vala segu ettevaatlikult koogile ning põrgata kooki õrnalt, et õhumullid välja pääseksid. Aseta kook 5-7 minutiks 230 kraadisesse ahju uuesti küpsema, kuni hapukoor tihedamaks muutub.
  Enne serveerimist lase koogil külmikus vähemalt paar tundi jaheneda.
  

Kommentaarid

Populaarsed postitused